Opnieuw zoektocht naar Tanja Groen

Half juni 2021 is door de politie in samenwerking met NFI op de Strabrechtse heide gezocht en gegraven naar sporen van Tanja. Basis voor dit onderzoek vormde de getuigenverklaring van Pieter K. over Willem Smulders.

Deze verklaring is opnieuw tegen het licht gehouden en K. is recent ook nogmaals gehoord, waarbij de kern van zijn getuigenis destijds door hem werd bevestigd. En op sommige punten nog iets aangevuld of verbeterd.
Op basis daarvan werd met een graafmachine de grond bij een vennetje op de Strabrechtse heide laagje voor laagje afgegraven, in aanwezigheid van gelogen en forensisch antropologen. De zoekactie nam twee dagen in beslag en trok wederom veel publiciteit, maar er werd niets gevonden.

Politie en Openbaar ministerie alsmede familiewoordvoerder Peter R. de Vries waren bij het begin van de actie al behoorlijk gereserveerd over de kans om iets te vinden.
Er werd benadrukt dat het verhaal over Willem S. ‘een van de scenario’s, een mogelijkheid, een optie’ was en dat er op het verhaal van Pieter K. ook het een en ander valt af te dingen.

Het netto resultaat van de zoekactie was nu dat de mogelijkheid dat Tanja bij het vennetje begraven lag kon afstrepen. ‘Rechercheren is elimineren’, aldus De Vries. Het sluit echter niet uit dat Willem Smulders op een of andere manier bij de verdwijning is betrokken.

Pin It on Pinterest

Share This